Česká restaurace s hvězdou naší gastronomie

14.9. 2019436x0

V českém pavilonu na EXPO 2020 v Dubaji nesmí chybět ani národní restaurace s českou kuchyní. Ve výběrovém řízení zvítězila nabídka moderní kuchyně obsahující tradiční suroviny. Toto menu připravil speciálně pro EXPO 2020 Jan Punčochář. Ten je známý mimo jiné jako jeden z porotců ze soutěže Masterchef Česko. Nedávno otevřel v Praze svou novou restauraci U Matěje.

Na menu se objeví například candát s houbami, kuře plněné zelím s koprovou omáčkou, kachna s chřestem nebo kuchařova velmi oblíbená plněná křepelka kachním masem a křepelčím vajíčkem.

Plněná křepelka kachním masem a křepelčím vajíčkem Jana Punčocháře
Plněná křepelka kachním masem a křepelčím vajíčkem Jana Punčocháře

V české restauraci na EXPO 2020 v Dubaji se bude prodávat i pivo, víno a různé destiláty, ovšem organizátoři požadují, aby se konzumovalo pouze uvnitř pavilonů.

Zdroj: czexpo.cz

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.